PRIMĂRIA GIURGIU VĂ INVITĂ LA O SESIUNE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA TRAFICUL DE ORGANE

PRIMĂRIA GIURGIU VĂ INVITĂ LA O SESIUNE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA TRAFICUL DE ORGANE

Primăria Giurgiu și Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH) organizează marți, 27 noiembrie, ora 12:00, la Centrul Cultural “Ion Vinea”, o discuție cu privire la pericolele traficului de ființe umane și recoltării forțate a organelor, o problemă care se manifestă atât la nivel global cât și în România. Acest flagel mondial afectează 60.000 de oameni anual doar în China și devine din ce în ce mai răspândit și în Europa.

Traficul de organe este un subiect ocolit sau prezentat parțial pentru a nu oripila opinia publică, însă tocmai evitarea discuțiilor pe acest subiect este cauza care contribuie la proliferarea fenomenului. În România, în anul 2015 au existat 880 de cazuri de persoane exploatate, iar în 2016 au fost deschise 864 de cazuri noi de trafic, iar 358 de persoane au fost suspectate de a fi traficanți. Ceea ce este și mai important este că recoltarea forțată de organe diferă de orice altă formă de trafic de persoane întrucât domeniile de unde pot proveni traficanții și brokerii sunt mai variate: doctori, șoferi de ambulanțe, lucrători de la morgă etc.

În cadrul evenimentului, DAFOH va fi reprezentat de către Gina Sturdza, directorul Societății Independente Române pentru Drepturile Omului (SIRDO) activă în domeniul traficului de ființe umane și traficului de organe ca parte din fenomenul corupției și crimei organizate de la nivel mondial. SIRDO are statut consultativ pe lângo ECO SOC în cadrul Organizației Națiunilor Unite și Asociat de gradul I la Departamentul ONU de Informații Publice. De asemenea, prezentă va fi și Ana Mădălina Crăciun, consilier juridic, implicată în mai multe activități de voluntariat începând cu 2015, când a participat la strângerea de semnături pentru petiția împotriva recoltării forțate de organe din China.

Doctors Against Forced Organ Harvesting este o organizație globală fondată de medici din diverse specialități care recunosc necesitatea stopării practicilor ilegale de prelevare a organelor și care promovează etica în medicină. DAFOH a fost nominalizat în 2016 la Premiul Nobel pentru Pace.

Informatii suplimentare:

– /portal/giurgiu/primarie/stiri.nsf/0/4218D60B34C95819C225834E002E3D3C/$FILE/Campania trafic de organe (1).pdf

-/portal/giurgiu/primarie/stiri.nsf/0/4218D60B34C95819C225834E002E3D3C/$FILE/Trafficking in persons.pdf

Ultima modificare: 23.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL, MÂINE 22 NOIEMBRIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.